Benigní nádor v podpaží

Dobrý den Je mi 20 let a dneska mi pan doktor zjistil, že mám benigní nádor v dx. podpaží velikosti 1 cm. Vím, že s tím musím na chirurgii. Jak dlouho po vyříznutí musím dodržovat klid. Mám 15.6. prijimacky a tu ruku musim mit v poradku, zejmena na kliky, beh s cinkama a vytrvalostni beh. Anebo jit na chiru az po prijimackach, ale vim, ze nektere nadory mohou prejit do malignity. Co mám teda dělat? Děkuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Milá Veroniko, chápu, že máte obavy. Nepíšete, zda-li jste byla vyšetřena ultrazvukem, nebo podle čeho pan doktor - asi praktický lékař, stanovil diagnózu. V podpaží bývají často zduřené mízní uzliny či ucpané potní žlázky. Já bych to udělala tak, že bych na chirurgii zašla co nejdřív. Pokud nebylo UZV vyšetření, budete k němu nejspíš odeslána. K tomu získáte další názor lékaře - chirurga, který Vás vyšetří. Rozhodnutí, kdy půjdete na operaci je čistě na Vás, Ale čím více informací získáte, můžete se správně rozhodnout. Za měsíc byste měla být schopna plné zátěže, otázkou je, zda-li by Vás na chirurgii vzali okamžitě. Podle Vašeho popisu se zřejmě nebude jednat o záležitost, která by nesnesla měsíc odklad. Hodně štěstí, s pozdravem MUDr. Marta Ručková

MUDr. Marta Ručková
MUDr. Marta Ručková

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Nemocnice Milosrdných bratří Brno

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: