Benigní polohové vertigo

Dobrý den, moc prosím o radu. V listopadu jsem měla benigní polohové vertigo - začalo to v noci, když jsem se prudce přetáčela, nemohla jsem ležet na levém boku, to se vše točilo jak na kolotoči, při změně polohy také, na pravém boku a na zádech to bylo dobrý. Při chůzi mě to táhlo do strany. Během dne to přešlo - manžel mi od dr přivezl torecan (já bych tam nedojela) a cviky (přepadávání na tu "blbou" stranu). Na neurologii jsem šla po 2 dnech (víkend), základní neurologické vyšetření v pořádku. Na ORL také v pořádku. Dnes v noci opět točení na levém boku (ale jen malé), trvalo to jen pár hodin, chodit jsem mohla normálně, jen bylo nepříjemné ležet na tom boku. Ale to točení bylo o hodně menší než minule. Teď už je vše v pořádku. Volala jsem na neurologii, paní doktorka říkala, že když už je to dobré, že nemusím jezdit a není potřeba další vyšetření. Ráda bych se zeptala na Váš názor - opravdu nejsou potřeba žádná vyšetření? CT mozku jsem měla děláno před rokem z důvodu bolestí hlavy - bylo v pořádku.

Odpověď odborníka:

Dobry den, pokud jde o jednorázove potiže, opravdu neni potřeba žadne vysetreni, pri opakovani jiz ano. Pokud jde o vertigo, zkuste si vyhledat zkušeneho fyzioterapeuta, měl by vám poradit cviky na páter hlavne krčni, protoze tyto potize jsou nejčasteji z blokad krcni páteře. Vyšetři vas a doporuci vhodne zpevneni krc. patere cviky, které je ale nutné cvičit douhodbě,j inak vám hrozí opakování stavu vertiga pořád dokola. HEZKY DEN.

MUDr. Jana Leskovská
MUDr. Jana Leskovská

Specializace: Radiodiagnostika
Pracoviště: Rentgenoložka

 
Líbí se vám odpověď?
+10 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x