Benzodiazepiny v těhotenství

Dobrý den,chci vám shrnou svuj problém! asi v 17 týdnu jsem zjistila že jsem těhotná....pár týdnu před mým zjištěním jsem se předávkovala benzodiazepamem,vše jsem řekla svému ošetřujícímu lékaři i mému gynekologovi. Asi ve 21 týdnu mě poslali do Hradce k panu profesorovi Eliášovi na UZ vyšetření zda plod není poškozen,žádná závada však nebyla nalezena,před třemi týdny jsem byla na pravidelném UZ u svého gynekologa,řekl mi že moje miminkoje je menší než by mělo být a že nejspíš není vše tak jak má být!!! Je možné že něco zanedbali? Moji rodiče si myslí že mě muj pan doktor měl poslat na podovou vodu!!! Mohl něco zanedbat? měl mě poslat na plodovou vodu? :-( Muže to miminko být postižené? :o( mám hrozný strach o své dítě prosím prosím prosím jsem moc zoufalá:o(

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je pochopitelné, že máte strach, že dítě může být postižené. Ovšem jde o to, co skutečně našel při vyšetření ultrazvukem váš lékař. Vyšetření ultrazvukem je dosti přesné, ale není stoprocentní. Asi bude vhodné jej zopakovat, abyste získala více informací. Benzodiazepiny skutečně mohou (ale nemusí) působit negativně na plod. Vyšetření plodové vody, takzvaná amniocenteza a následné genetické vyšetření této vody může odhalit některé nejčastější vady plodu. Obraťte se znovu na lékaře, ať vám vysvětlí na co konkrétně má podezření.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x