Bércový vřed

Dobrý den, mohu pro zlepšení stavu zatím neotevřeného bérc. vředu použít osvit Bioptron lampou s Oxy spreyem ve vzdálenosti cca 5cm a po jak dlouhou dobu? Nejedná se o ICHDK, hluboké žíly jsou plně průchodné. V letním období mi natíká nárt a dle vyšetření beru ráno 2 tbl. Detralexu, a na ránu používám DS mast. Pro případnou erozi mám v záloze Gentamycin ung. Stav je označen jako supramaleonárně mediálně lividně hnědá vkleslá makula velikosti cca 2x2 cm, s povrchem intaktním. Kůže kolem je hladká, bez šupin. Přes den použita bandáž od prstů přes plosku, ke kolenu. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Biolampu použít můžete, ale žádný zázrak většinou nenastane. Především musíte nosit kompresi od prstů ke koleni- ať už krátkotažnými elast.obinadly nebo kompresivními punčochami, polohovat nohy a cvičit aby neotékaly, sezení a stání vadí, + redukce váhy.Kůži promaš\'tujte čistým sádlem.Dr.Jelínková

MUDr. Ludmila Jelínková
MUDr. Ludmila Jelínková

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Kožní ordinace, Davídkova 83, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x