Beru anitikoncepci a nemám měsíčky

Dobrý den,beru antikoncepci po porodu sem měla antikoncepci při kojení a když sem přestala kojit tak mi lékař předepsal jinou s ciklem kde vynechávám 7 dní při menstruaci. Měla jsem menstruaci normální ale před 3 měsíci sem již menstruaci nedostala a od té doby čekám zbyzečně.Tak bych se chtěla zeptat jestli je nějaká možnost těhotenství i když se po pohl.styku okamžitě chodím umýt a při pauze antikoncepce sex nemáme.A když mám mít měsíčky tak mám bolesti jako když to mám dostat.Moc vám děkuji a doufám že to není moc zmatené.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, otěhotnět je samozřejmě možné i v případě okamžitého umývání po pohlavním styku. Při pravidelném a správném užívání hormonální antikoncepce trvá naopak antikoncepční ochrana i v 7-denní pauze. U některých žen při užívání hormonální antikoncepce dochází k zeslabení až vymizení menstruačního krvácení. Doporučuji vám každopádně provedení těhotenského testu.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: