Beru moc často antibiotika

Dobrý den, mám obavy o své zdraví, protože beru moc často antibiotika a stejně to k ničemu nevede. Mám časté močové infekce a poševní infekce, po antibiotikách se vše zlepší, ale cca za měsíc je vše zpátky. Dělám vše pro to, aby se poševní a močové infekce už neopakovaly, ale neúspěšně. Budu vůbec někdy moc mít děti? Škodí časté užívání antibiotik? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den Michaelo, chtěla bych Vás především uklidnit, problém, který popisujete se týká velkého množství dívek a žen v naší společnosti a neměl by mít žádnou souvislost s možností mít děti. Stran močových infekcí, zde je nejdůležitější pravidelný dostatečný přísun tekutin, denně vypijte alespon 2-3 litry čisté vody, při močových obtížích můžete zařadit i urologický čaj, nebo preparáty z brusinek, ty můžete užívat i preventivně. Co se týče vaginálních infekcí, zde je na místě připomenout nedostatečnou, či naopak nadměrnou hygienu, která v tomto případě škodí, je plně dostačující provádět hygienu intimních partií jednou denně za pomoci mýdla, nebo gelu pro intimní hygienu určeného. Např. vám mohu doporučit intimní gel s obsahem Aloe Vera. Dále je dobré dodržovat některé zásady, jako nenosit neprodyšné spodní prádlo, neprodyšné oblečení, nejlepší je 100% bavlna. Dbejte, aby váš sexuální partner byl také bez obtíží, vždy je dobré užívat kondom k zabránění přenosu infekce. Zkuste si koupit v lékárně Laktobacily k úpravě poševního prostředí. Dále doporučuji, vždy po pohlavním styku je pro Vás dobré se dojít vymočit. Můžete také svou imunitu podpořit např. přípravkem Wobenzym. Přeji Vám, at se těchto infekcí a antibiotik brzy zbavíte, s pozdravem, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Chcete si otestovat partnerovu plodnost? Máte možnost
Články: Chcete si otestovat partnerovu plodnost? Máte možnost
Toužíte po miminku a ráda...
Nepodceňujte vyrážku. Může být projevem alergie.
Články: Nepodceňujte vyrážku. Může být projevem alergie.
Alergie mívá různé projevy...
Psychiatrické vyšetření
Články: Psychiatrické vyšetření
Jako psychiatrické...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Články: Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Není to příjemné pomyšlení...
Jak správně ošetřit puchýř
Články: Jak správně ošetřit puchýř
Odřely vám nohy nové boty...
Červená skvrna od klíštěte může ukazovat na Lymeskou borreliózu
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: