Beta hemolytický streptokok

Dobrý den, dle výtěru mám v krku beta hemolytického streptokoka, citlivost na ATB bude prý známá až v pondělí. Mladší dcerka má od května už 3. ATB, poslední dostala minulou sobotu na pohotovosti, měla teplotu 39,4 , CRP 81 a v moči nález erytrocyty 5, leukocyty 5. Dr. diagnostikovala zánět nosohltanu, dostala Klacid. Předtím měla Ospen a Duomox. Výtěry u ní pro akutní stav nebyly provedeny, máme se dostavit až týden po dobrání ATB na kontrolní výtěry. Myslíte, že to mohl být ode mě ten streptokok? Já hned v pondělí poletím k dr. pro ty ATB, ale mám strach, abych zas nějak nenakazila malou dcerku. Jsou jí 4 roky. Se starší dcerou (13 let) jsem v pátek byla pro jistotu také na výtěrech nos, krk. Děkuji za odpověď. Jenom pro upřesnění, před měsícem a půl jsem měla hnisavou angínu a protože mám alergii na penicilin, tak jsem užívala Zinnat. Děkuji mnohokrát za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Jano! To, zda byl bacil z Vašeho krku důvodem ochoření Vaší dcerky může definitivně potvrdit pouze kultivace (výtěr). Je to sice možné, ale nikoli nutné. Doporučuji soustředit se na životosprávu jak Vaši, tak Vašich dcer. Každý den ven, hodně pohybu, pestrá, bohatá strava s dostatkem (nynní sezoního, čerstvého a dobrého) ovoce a zeleniny. Velmi vhodné k posílení obranyschopnosti organismu je otužování ledovou sprchou. Když to budete dělat celá rodina a uděláte z toho hru, určitě to bude i pro dcerky snesitelné.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: