Beta hemolytický streptokok

Dobrý den dceři 4 roky se opakovaně vrací beta hemolytický streptokok, angína vždy probíhá se vším všudy, zvracení, vysoké horečky, bolest v krku, za dva měsíce má již potřetí antibiotika (Klacid), kontrolní výtěry po dobrání antibiotik jsou v pořádku a během pár dnů to má zpět, klidový režim dodržujeme, ven nechodí, doma převážně leží, Ribomunyl nedávno dobrala, celá rodina prošla výtěry a u nikoho se tento streptokok nepotvrdil, dá se nějak zabránit opětovnému navrácení nemoci? Od narození má nižší hodnoty IgA pravidelně bere nyní ribomunyl dříve Bronchovax. Dlouhodobě užívá Ecobec a Aerius

Odpověď odborníka:

Dobrý den, není příliš ideální, pokud se opakované infekty léčí stejnými antibiotiky. Bylo by dobré přeléčit případnou další angínu penicilinem, nejlépe kůrou penicilinu píchaného do zadečku alespoň v 7 dávkách a tutuo léčbu případně ukončit Pendeponem. Pokud má Vaše dcerka opakované angíny, rozhodně by měla být vyšetřena u ORL specialisty, zda namá na mandlí.h chronické ložisko, odkud se bacily vždy znovu objeví. Pokud budou problémy přetrvávat, je ke zvážení odstranění mandlí. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: