Beta-karoten v těhotenství

Dobrý den, jsem v 7.týdnu těhotenství a užívala jsem 15mg betakarotenu/den. Nějak jsem si neuvědomila, že to je vitamin A, a teď mám strach, že jsem tím miminku ublížila. V jednom článku jsem četla, že betakaroten v těhotenství neublíží a v jiném, že ano. Proto bych ráda znala názor odborníka. Na každý pád jsem ho už vysadila. Moc děkuji za odpověď. Olga

Odpověď odborníka:

dobrý den betakaroten bych v graviditě opravdu nebral, dobře že jste vysadila i když je malá pravděpodobnost, že se něco přihodilo. Těhotenství v tomto období se chová podle vzorce všechno nebo nic...tedy pokud jste nezakrvácela, nebyly bolesti tak bych si nic nevyčítal..tedy při další kontrole bude jasné že je vše OK.

MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA
MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Medic Centre s.r.o.,
Gynekologicko porodnická klinika 1. LF UK a Nemocnice Na Bulovce

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: