Betakaroten

Dobrý den, mám možná hloupý dotaz, ale nikde to nemohu najít. Užíváním betakarotenu , kde se píše že je to velmi silny antioxidant a podporuje tvorbu kožního barviva melaninu, a chraní kuži před UVa a UVB, tudíž ho užívam hlavne z tohoto duvodu zda muže mít vliv na podporu i rustu starych znamének a tvorbe nových mateřských znamének?? Pokud se nepletu mateřské znaménko je vytvořeno nahromadením prave melaninu?? Mam problemy se znaménky, hodne sem jich nechal odstranit, zatím všechna negativní, ale občas se objeví nové, udajne až do 30 let života se mohou znaménka objevovat nova. Tak by me zajimalo zda si betakaroténem nemohu spíše uškodit, než chranit kuži a brat ho jako prevenci prave vzniku melanomu Dekuji dan

Odpověď odborníka:

1) Při užívání betakarotenu nedochází k ovlivnění tvorby mateřských znamének. 2) Betakaroten a další antioxidanty dokáží poněkud zmírnit poškození kůže vyvolané UV zářením, ale rozhodně před tímto zářením nechrání, Tzn. nenahrazuje používání UV filtrů.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Salmonelóza stále aktuální (1. díl)
Články: Salmonelóza stále aktuální (1. díl)
Salmonelóza je akutní...
S osteoporózou se vypravte do lázní
Články: S osteoporózou se vypravte do lázní
Měsíc dovolené v lázních by...
Žloutenka v rodině – všichni do karantény?
Články: Žloutenka v rodině – všichni do karantény?
Bílé stěny, postele, pláště...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: