Bez menzes

Po 3 injekcích DEPO PROVERA (poslední v květnu) jsem dosud bez menzes. Podobá se můj současný stav klimakteriu? Měla bych učinit nějaká opatření proti osteoporoze či jiným problémům?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, spíše tento stav napodobuje dlouhodobé těhotenství, tam je také relativní převaha jednoho hormonu. Dlouhodobé podávání může být ale opravdu považováno za jeden z rizikových faktorů vzniku osteoporózy. Proto není dobré, aby Depo provera byla užívána více jak 2 roky. Stav, že nemenstruujete, je u Depo provery normální, některé ženy špiní, ale jiné menses nemají a považují to za velkou výhodu. Požádejte ale potom (po uplynutí cca 2 let) lékaře o vhodnější typ antikoncepce, je jich na trhu celá velká škála. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: