Bez síťky...

No když se zvedám ze židle tak se zvedam docela rychle jsem takhle zvykly a vzdycky na to zapomenu.Ale nepocituju zadnou bolest.Chci se zeptat jak zjistim ze mam treba znova kylu?Protoze obvodni doktorka me vystrasila tak ze se bojim zvednout i sklenicku.Rikala ze tam mely nekoho ktery ji mel 3x za sebou.Pri chuzy mi to uz ani nevadi jen po delsi tobe citim ze uz to chce klid ze mam uz moc nasponovany svaly ale jinak bez bolesti.Obcas me jizva zaštipe uz to nemam ani skoro tvrdy jizvu.

Odpověď odborníka:

Zřejmě jste po operaci tříselné kýly. Zpočátku je jistá opatrnost na místě, po 6 ti týdnech postupně zvyklé zatížení, těžké předměty jen postupně. Nová kýla se pozná tím, že v oblasti třísla se objeví vyklenutí a bolest. Pokud mám pochybnost je třeba vyšetření na chirurgické ambulanci. Dnes jsou recidivy, tedy opakování kýl po operaci málo časté.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Podzimní rýmy a virózy
Články: Podzimní rýmy a virózy
Krátké dny, tma, častý déšť...
Pervitin – nejprve „nakopne“, potom vás pomalu zničí
Články: Pervitin – nejprve „nakopne“, potom vás pomalu zničí
Skutečný počet uživatelů...
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Tento nejčastější typ náhlé...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Rakovina hrozí téměř každému, která je nejhorší?
Články: Rakovina hrozí téměř každému, která je nejhorší?
Jenom v Evropě se každý rok...
Bolesti hlavy
Články: Bolesti hlavy
Bolesti hlavy rozhodně...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: