Bez teplot

Dobrý den. Delší dobu se potácím s různými vleklými virózami a momentálně ležím s nevím jestli virózou nebo chřipkou a bolí hlava klouby jak hrom. Poslední teplotu nad 37 si už ani nepamatuji kdy to bylo a přijde mi to divné. Možná to nesouvisí ale dost se změnilo po přeléčení boreliózy před třema rokama doxycyklinem - furt nějaký zánět - klouby nosohltan krční páteř. Na infekčním v Budějovicích mi před dvěma lety řekli že ne. Tak jen mimochodem se ptám ještě i vás - Může to souviset? Člověk si připadá jak simulant a přitom chce akorát normálně fungovat. Otázkou je - řešit a jak a kde? - nebo neřešit? S prominutím za tón děkuji za radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pane Marku. S danými potížemi je třeba se obrátit na Vašeho praktického lékaře - to platí pro jakýkoliv zdravotní problém a pro dlouhodobější potíže zvlášť. Praktický lékař by měl mít o Vašem zdravotním stavu největší přehled a tudíž nejlepší podklady pro doporučení vhodného postupu - i pro posouzení event. souvislosti s borreliosou. K tomu lze říci, že pokud jste byl adekvátně přeléčen v časném stadiu nemoci, je souvislost popisovaných problémů s borreliosou velmi nepravděpodobná.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: