Bezbolestná liposukce v těhotenství

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat na následky bezbolestné liposukce v těhotenství. Je zde vyloženě upozorněno že se nesmí "zákrok" podstoupit v těhotenství, ale co když žena ještě neví že je těhotná? Jelikož těh.test je spolehlivější udětat nejlépe v den vynechání menstruace. Myslíte si nebo je i nějak ověřena škodlivost na plod? Děkuji za info,

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při bezbolestné liposukci je používán ultrazvukový paprsek, který proniká do kůže a podkoží. Nevidím tedy důvod obávat se nežádoucích následků na plod v případě, že žena podstoupí tento zákrok 1 x v době počínajícího těhotenství.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: