Bezdůvodné otékání kolene!

Dobrý den Jsem zhruba 3 roky po plastice předních křížových vazů, po operaci došlo k infekci kolene, poté následoval výplach kolene. Koleno drží a funguje jak má. Problém je v tom že zhruba 4x až 5x do roka mi koleno zničeho nic oteče a musím docházet na punkce. Při posledních punkcí mi bylo vytaženo 160 ml. žlutého výpotku. Stává se to opakovaně. Když jsem byl u ortopeda v místě bydliště, bylo mi řečeno že je to změnami počasí a námahou při sportu. Nejsem odborník ale přijde mi že je to nesmysl. Je mi 24 let. Předem děkuji.

Odpověď odborníka:

Skutečnost , že jste prodělal plastiku předního zkříženého vazu svědčí o tom, že došlo k těžšímu úrazu kolena. V koleně tak došlo ke změnám a tyto změny způsobily i změny na nitrokloubní výstelce. Při i malém novém úrazu nebo přetížení výstelka reaguje neinfekčními zánětlivými změnami, které se projeví výpotkem. Ten je možno při punkci odeslat k upřesnění původu výpotku na vyšetření. Spíše jen k vyloučení jiných eventualit bych ještě absolvoval u reumatologa vyšetření a krevní testy.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Čisté zuby se nekazí a šetří peníze
Články: Čisté zuby se nekazí a šetří peníze
Zapomeňte na dědičnost a...
Podezření na kýlu? Poraďte se on-line!
Články: Podezření na kýlu? Poraďte se on-line!
Kýly patří k nejčastějším...
Parkinsonova choroba
Články: Parkinsonova choroba
Parkinsonova choroba je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Mužský orgasmus
Články: Mužský orgasmus
Mužskému orgasmu předchází...
Chemoterapie poškozuje spánkový rytmus
Články: Chemoterapie poškozuje spánkový rytmus
Spánek představuje šanci...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: