Bezlepková dieta

dobrý den, trpím silnou celiakií a chtěla bych se zeptat, zda mohu jíst tavené a tvrdé sýry, protože mám pocit, že mi nědělají příliš dobře a na obalu nemají bohužel přesné složení výrobku. předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den , Michaelo! Sýry tcrdé ani tavené by neměly obsahovat ani stopy lepku, k jejich výrobě se užívá jen mléko a syřidlo(obvykle enzym ze žaludku telat), příp mikrobiální kultura. K výrobě tavených sýrů se přidává tepelné zpracování a přídavek aditiv (hl. tavicích solí a chuťových přísad). Naslouchejte svému tělu a jestli Vám sýry nedělají dobře, vyhněte se jim. Zapoměňte na českou kuchyni, nesnažte se (všudypřítomné) obilí nahradit. To je nesmírně náročné a chuťově obvykle poněkud frustrující. Zkuste se "přeorientovat" třeba na asijské stravování s převahou rýže...

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: