Bezpečný sex

Beru pravidelně antikoncepci Lindynette20 asi 4-6 měsíců (bohužel si to přesně nemohu vybavit) je to má první antikoncepce. Byla jsem na gynekologické prohlídce před 2 měsíci a vše bylo v pořádku. Chtěla bych se zeptat je-li bezpečné zkusit sex bez kondomu a spolehnout se pouze na antikoncepci. Děkuji Markéta (17)

Odpověď odborníka:

Samotná hormonální antikoncepce jako ochrana před otěhotněním je (při řádném pravidelném používání) vysoce spolehlivá a kombinace s kondomem tedy na další snížení pravděpodobnosti otěhotnění má minimální vliv. Kondom ovšem na rozdíl od antikoncepce chrání před přenosem pohlavních chorob, což je velmi důležité. Jde tedy i o to, zda máte stálého partnera (o kterém víte, že je zdravý) nebo ne...

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: