Bezpříznaková mykoza s prvokem?

Dobrý den, šla jsem na gynekologii kvůli výtoku. Lékař neprovedl stěr, ale řekl mi, že mám mykozu, nechápala jsem, protože svědění nemám a dále řekl, že tam bude i nějaký prvok a předepsal mi Etnizol 250 mg orálně. Je to lék i na mykozu? Protože nic jiného mi předepsáno nebylo, jen, že mám léčit tímhle. Mám obavy, jestli budu po léčbě v pořádku.Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, stěry se někdy, je-li původ výtoku zjevný, neprovádějí. Entizol je lék bakteriální vaginozy a trichomoniázy nikoli mykozy, zde je neúčinný. Můžete to nakombinovat se zaváděním Feminelly VagiC 1x1 na noc, která Vám upraví pH a tím eliminuje kvasinky. Osobně s výtoky, které nesvědí, nepálí, nezapáchají nedělám nic, jde většinou a o hormonálně podmíněné zvýšení tvorby hlenu v hrdle děložním. S pozdravem dr.Lidák

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: