Bílé silně svědící skvrny

Zdravím, prosím o radu ohledně silně svědících skvrn na kůži. Objevila se mě bílá skvrna cca před několika měsíci na předloktí (dříve silně svědila dnes je v klidu) myslel jsem si že se jedná o ztrátu pigmentu ale dnes mám již skvrnu na tříslech, předloktí druhé ruky a jinde. První skvrna je v klidu zatímco nové silně svědí. Co doporučujete a radíte - děkuji předem za info.

Odpověď odborníka:

Rozhodně neodkládejte návštěvu kožního lékaře, může jít o vitiligo, ( příp. atopii, ale to je méně pravděpodobné). Samoléčba neexistuje a i odborná léčba je velmi obtížná.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Návštěva u kožního .... | Od: jirka | 3.1.2012 09:48
Tak jsem z problémem zde uvedeným byl u lékaře a dostal odpověd že se jedná o Vitiligo..."Je zde velká pravděpodobnost že se bude šířit a nedá se s tím nic dělat" na námitku že to velmi svědí a že se to objevilo velmi rychle během cca 3 měsíců jsem dostal mastičku ńa svědění....Tak nevím, opravdu to velmi svědí a přijde mě že si to šířím dál a dál tím jak to drbu....
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Trombóza a embolie
Články: Trombóza a embolie
Hluboká žilní trombóza a...
Kolik mužů prošlo vaší ložnicí?
Články: Kolik mužů prošlo vaší ložnicí?
Kolik mužů prošlo vaší...
Dopřejte svým střevům jarní osvěžení!
Články: Dopřejte svým střevům jarní osvěžení!
S příchodem jara mnoho lidí...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Kolorektální karcinom
Články: Kolorektální karcinom
Kolorektální karcinom je...
Nástup do školky: 6 tipů, jak předcházet nemocem
Puberta, období převratných změn
Články: Puberta, období převratných změn
I když děti v tomto věku...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: