Bílo před očima, brnění v obličeji, ztuhlé ruce a nohy

Dobrý den, je mi 27 let, mám dvouletého syna a myslím hezké manželství. Letos v červenci, když jsem seděla u počítače, se mi z ničeho nic udělalo tak divně. Bílo před očima, brnění v obličeji, ztuhly mi ruce a nohy - tak jako na omdlení. Rychle jsem vzala syna a jela k rodičům, protože jsem se v tu chvíli bála být sama doma. Druhý den se to opakovalo, jela jsem ke své lékařce a ta mi řekla, že jsem asi unavená a dala mi nějaké léky na motání hlavy. Vše bylo v pořádku, jenže za dva měsíce se stav opakoval znovu. Tentokrát jsem stála, psala SMS a najednou opět zamotání hlavy, slabost v nohou. Musela jsem si rychle sednout, abych sebou nesekla. Opět jsem šla k lékařce, ta mi odebrala krev. Krevní obraz mám v pořádku až na nízké hodnoty železa - nyní beru Maltofer. Tlak mám dobrý 110/70. Předepsala mi rehabilitace, že by to mohlo být od krční páteře, rehabilitace byli výborné, cítila jsem se velice dobře. Dále jsem byla na neurologickém vyšetření, kde na mě také nic neshledali - jen mě ještě za týden čká EEG. Na konec jsem byla ještě na interním vyšetření, kde opět vše v pořádku až na lehkou respirační arytmii, která je prý v mém věku normální. Lékařka z interny do zprávy napsala - kolapsové stavy na základě psychického a fyzického přetížení - mateřská dovolená. Mám si podle ní občas vyrazit mezi lidi a ne jen myslet na syna, domácnost, starosti.......... Můj muž je v práci od rána do večera i často o víkendy, takže veškerá péče o náš velký dům a syna je na mě, babičky moc nefungují. Včera jsem byla navštívit svou 82 letou tetu v nemocnici. Když jsem jí viděla bezmocnou na lůžku na přístrojích a hadičkách, tak jsem najednou měla knedlík v krku a opět nohy nefungovaly. Pomalu jsem se sunula k zemi, ale během chvilky to přešlo. Myslíte, že za mé stavy může opravdu narušená psychika?? Před pěti dny jsem prožila takové menší zklamání a hned druhý den poté, opět jako na omdlení. Připadám si ale úplně v pohodě, mám radost ze života, ze syna, těším se z každého dne, na vánoce, mezi lidmi jsem velice veselá, vtipná, kamarádky o mě říkají, že jsem v pohodě....nevím, nedokážu si svoje stavy vysvětlit. Také se s manželem přes půl roku snažíme o druhé miminko. Syn byl také velice vymodlený, dočkali jsme se ho až po ročním snažení a přes 3 měsíce těhotenství jsem strávila v nemocnici..... Moc Vás prosím o Váš názor. Děkuji Blanka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, těžko na dálku diagnostikovat, ale Vaše potíže mi připomínají tzv. panickou poruchu. Panickou poruchou trpí 1–2 % populace. Většinouse objevuje po 20.roce Zkuste si dát tento pojem do vyhledavače a naleznete spoustu odkazů. Existují i speciální webové stránky. Léčba je farmakologická ve spojení s psychoterapií.

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: