Bílý kyselý výtok

Dobrý den paní doktorko, myslím že mám asi problém, brala jsem antibiotika doxybene, po dobrání se mi objevila klasická mykoza, svědění okolo poševního vchodu a hrudkovitý výtok.. Zaléčila jsem to Canestenem, krémem i pilulkou.. Můj problém teď spočívá v tom, že mám hodně kyselý mazlavý bělavý výtok, bez zápachu, nic mě nesvědí ani nepálí, trápí mě jen ten kyselý výtok, když si sáhnu dovnitř, zůstane mi na prstu bělavý mazlavý výtok s občasnými většími bílými jakoby sraženými kusy výtoku.. nevím zda je to normální, či ne, nic mě nepálí, nesvědí, jen mám kyselý výtok, bez zápachu a místy sražený. Asi 3krát jsem použila canesten ale je to furt stejné, použila jsem tedy gyno pevaral a nic, furt stejné, znatelné je to hlavně před menstruací, přítele mám stálého. Při sexu nejsem dostatečně vlhká a všimla jsem si, že po mně partnerovi zůstaly na penisu právě ty bíle kusy, ne moc. Jestli to je mykoza, tak proč nemám i jiné příznaky a proč léky nezabírají, hygienu dodržuji, používám intimní gel. Poraďte prosím, předem děkuji za vaší odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kyselý výtok, který nesvědí či nepálí bývá fyziologický. Otázka je, zdali-jste dostatečně přeléčila mykozu. V případě zhoršení výtoku či pokud se přidá bolest, svědění, či pálení, vyhledejte svého gynekologa. Nyní zkuste laktobacilové poševní tabletky, které pomohou obnovit přirozenou poševní floru.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: