Bílý povlak

Dobrý den, již několik let mám problémy s výtoky a s víceméně neustálou mykozou. Gynekoložka to nijak neřeší, prý je to stále to samé, doporučuje mi různé přípravky. Nic ale nezabírá. Nemám svědění, ani pálení, jen ty silné výtoky. V současné době mě ale trápí spíše to, že po sexu s přítelem měl na svém penisu bílou krupičku. Bylo to pro mne velice nepříjemné. Nevím, jak se toho zbavit, většina přípravků na mykozu mi vytvoří bílý povlak v pochvě. A vzhledem k tomu, že je užívám v podstatě každý týden, nemůžeme se s přítelem milovat. Vždy, když se snažím zkontrolovat prstem, zda by se situace měla opakovat, vytáhnu bílý prst. Mohla byste mi prosím poradit, co s tím? Děkuji Veronika

Odpověď odborníka:

Dobrý den, opakované gynekologické záněty je nutné léčit cíleně podle výsledků kultivačního vyšetření. Výtoky, které nejsou doprovázeny pálením či svěděním, nebo jinými nepříjemnými průvodními příznaky, nebývají zánětlivé a jsou projevem fyziologické vaginální sekrece. Výtok ale také může být projev ektropia, což je výstelka z kanálu hrdla děložního, která se dostane na povrch čípku. Není to nijak nebezpečný stav, pokud by byl ale příčinou nepříjemných výtoků, mohl by být řešen např. laserem.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět středního ucha
Články: Zánět středního ucha
Zánět středního ucha...
Bradavice
Články: Bradavice
Bradavice jsou drobné kožní...
Marihuana v dětském pokoji: je důvod k panice?
Články: Marihuana v dětském pokoji: je důvod k panice?
Na zahradě nebo doma za...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Biologická léčba lupénky: dostupná jen pro vážné případy
Rakovina prostaty: 5 mýtů uvedených na pravou míru
Články: Rakovina prostaty: 5 mýtů uvedených na pravou míru
O existenci své prostaty se...
Když za nemocné klouby může lupénka
Články: Když za nemocné klouby může lupénka
V případě těchto dvou...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: