Bily povlak na jazyku

Chci se zeptat, jsem často nachlazena, nyní mě trápí noční bolesti v krku, rýma a bily jazyk. Mám pocit otekleho obličeje. Užívám léky nebilet na snížení tepove frekvence a lexaurin na psychiku. Chci se zeptat, je-li mozné mít tyto problémy s pocitem otoku z užívaných léku? A čím by mohl byt způsoben problém s mým povleklym jazykem a bolesti krku pri polykani večer a ráno. Děkuji. Šárka

Odpověď odborníka:

Vedlejší účinky léků jsou někdy velmi neočekávané, ale u Vámi užívaných nepatří uvedené příznaky mezi obvyklé nežádoucí reakce. Pocit oteklého obličeje může souviset s onemocněním štítné žlázy. Problém s povlakem jazyka a bolestí v krku je nejspíše způsoben infekcí horních dýchacích cest... Je vhodné potíže konsultovat s tím lékařem, který zná ostatní detaily Vašeho zdravotního stavu a má možnost Vás tělesně vyšetřit, takto na dálku je bohužel obtížné se k věci vyjádřit přesněji...

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: