Bílý výtok

Dobrý den, v černu jsem dostala antibiotika na léčbu chlamydii. Můj přítel si došel na vyšetření a byl negativní. Nyní mám jít za tři týdny na kontrolu a na testy na viry. Objevil se však u mě bílý silně zapáchající výtok, je možné , že se chlamydie nevyléčily? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Milá Nikol, antibiotika (ATB) nezabijí jen ty špatné mikroorganismy, ale i ty které udržují prostředí v pochvě a ve střevech. Proto se často po ATB léčbě objeví přemnožení kvasinek v pochvě, které se projeví silným bílým výtokem, může se přidat i svědění či pálení. Při ATB léčbě by se vždy měla užívat i probiotika. Budete to do budoucna vědět a nyní si kupte v lékárně Canestan tabletu (na 1 zavedení) a Canesten krém. Pokud jste měla s partnerem v poslední době pohlavní styk, tak se musíte Canesten krémem mazat oba a to 2-3xdenně po dobu 2-3 týdnů. Mějte se hezky.

MUDr. Barbora Müller
MUDr. Barbora Müller

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Nemocnice Ostrov

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: