Biologická léčba acp plasmou

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda by nepomohla biologická léčba ACP plasmou na rameno při trhlině na labru místo artroskopie? Jde o vozíčkáře (kvadruplegika), který vrcholově sportuje. Hledáme, jestli neexistuje něco jiného, co by pomohlo místo artroskopie? Jelikož si nedovedeme představit, jak by fungoval po operaci, když má mít 6 týdnů znehybněnou ruku. Jak by se strojil, přesunoval z vozíku apod. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Samozřejmě záleží na tom o jakou chorobnou změnu se v rameni jedná. Pokud je porušena závažněji rotátorová manžeta injekce nepomůže. Pokud se jedná o drobné změny ať už na vazivové, šlachové nebo chrupavčité tkání lze takto jak píšete postupovat. To vám musí podle stavu ramene sdělit váš ortoped. Jistě vám jinak vyhoví.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: