Biometrie plodu

Dobrý den, Chtěla bych Vás moc poprosit o Váš názor. Před dvěma týdny jsem byla na UTZ. Biometrie pro 20+1 byla BPD: 45 mm, HC 170 mm, AC 145 mm,FL 31 mm, HC/AC 1,17 a BPD/FL 1,45. Váhový odhad 308 g. O týden později proběhl na jiném pracovišti na mou žádost 3G UTZ a biometrie byla následující: BPD 47,1 mm, HC 173,4 mm, AC 159 mm, FL 32,3 mm, HC/AC 1,09 a BPD/FL 1,46. Váha 356 g. Lékařka, která UTZ prováděla, řekla, že vše je v normě a že plod roste proporcionálně a doporučila rutinní UTZ ve 30. týdnu. Mému gynekologovi ale z těchto dvou hodnot přijde, že plod roste pomalu. Dost mě to vyděsilo. Jaký je váš názor? Mám se obávat, že miminko neroste jak má? Moc děkuju za odpověď. Petra

Odpověď odborníka:

Myslím,že máte zbytečné obavy, poměr hodnot s týdenním odstupem a s přihlédnutím k možným nepatrným odchylkám měření se mi zdá zcela v pořádku,myslím že UZ v 3O týdnu bude naprosto stačit. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: