Biopsie

Dobrý den mám za sebou výsledky z cytologie a již po třetí mi vyšlo LSIL tak můj dr me posílá do nemocnice na nějaký mikroskop a možná biopsii.Tam jdu 8 listopadu. Moc nic mi neřekl zda je to vážné nebo ne a.Docela se bojím. Také řekl ze změny na čípku vyvolávají i chlamydil, které jsem prodělala tak nevím. A ještě se chci zeptat na jakoby kožní Vyrůstky u klitorisu začali se.mi dělat až v poslední době, ale bradavicky nebo tak to nejsou. To vím s určitostí do mého dr.Nevíte co to je a chirurgicky zákrok nechci nedoporucuje se mi moc anestezie. Můj dr to viděl a řekl jen ze když me to nebolí tak to necháme. Také me napadá zda to nemá souvislost s bylinkami, které beru a to konkrétně lichorerisnici, tužebník a ořešák právě na zmíněné chlamydie a pi těchto bylinkach jsem.se zbavila všech obtíží. Míč děkuji za vaši odpověď. Hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, LSIL znamená lehkou dysplazii, čili lehké změny jader buněk čípku, je-li to opakované, Váš lékař Vás odesílá na expertní kolposkopii, chce se ujistit, zda nepřehlédl těžší změny, ani cytologie ani kolposkopie nejsou 100%metody jen odhalují skupinu žen, která by měla podstoupit další upřesňující vyšetření, například biopsii, nebo chirurgické ošetření čípku. S chlamydiemi to nesouvisí. Výrůstky z fota se těžko posuzují, nejde jen o pohled, ale i o posouzení pohmatem.

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Mam delsi dobu vytok v kuse (bila husta trkutina) | Od: Kristina | 18.10.2016 21:17
Dobry den mam mensi problem tedy
sama nevim jestli to je nebo neni
problem.Je mi 14,5 a posledni dobou
mam vytok v kuse bila husta tekutina
nevim co to je jestli to neni nejaka
nemoc nebo choroba .Neni to nahodou
vazne zatim jsem to rodicum nerikala
ale premyslim jestli to neni jen neco
docasneho spatne se mi o tom povida
prosila bych o radu ci to je vazne a ma
to rict rodicum.Dekuji predem za
odpoved.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Počítačová tomografie (CT)
Články: Počítačová tomografie (CT)
Počítačová nebo computerová...
Hyperfunkce štítné žlázy
Články: Hyperfunkce štítné žlázy
Hypertyreóza vzniká při...
Antikoncepce po čtyřicítce – máte na výběr!
Články: Antikoncepce po čtyřicítce – máte na výběr!
Každá žena má v různých...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Laryngofaryngeální reflux – onemocnění časté, a přece neznámé
Zlobivý žlučník aneb Kdy je bez něj lépe
Články: Zlobivý žlučník aneb Kdy je bez něj lépe
Odstranění žlučníku nebývá...
Zachyťte sami včas rakovinu varlete!
Články: Zachyťte sami včas rakovinu varlete!
Rakovina varlat se...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: