Bipolární porucha

Moji dceri-25 let 67 kg. dnes lekarka diagnostikovala bipolarní afektivní poruchu a rovnou ji nasadila Lamotrigin 25 mg 1-2 tyden 0-0-1 tbl a 3-4 týden 1-0-1tbl- a Efectin75 mg 1-0-0 tbl.Bojím se jestli to neni napoprve a najednou silná lecba a jestli se nemohla splest v diagnoze.Pokud by se spletla,tak jestli to dceři neublíží. Děkuji Lenka

Odpověď odborníka:

Lenko, pokud se mohu vyjádřit, léčba je nasazena správně. Dceři to jistě neublíží, jen musíte počítat s tím, že se pár dní nebude cítit úplně dobře. Paní doktorka vás jistě poučila, že účinek léků nastupuje postupně a léčba bipolární poruchy je běh na delší trať, rovněž plný účinek těchto léků dcera pocítí až za pár týdnů. Hlavně léky svévolně nevysazujte a řiďte se radami psychiatra. Hezký den, držím palce. Dr. Krákora M.

MUDr. Martin Krákora
MUDr. Martin Krákora

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktický lékař pro dospělé, Klášterec nad Ohří

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: