Biseptol

Dobrý den, po dobu pěti dní mě trápila velká únava, slzení, velmi suchý dráždivý a bolestivý kašel a přidala se i rýma. Rozhodla jsem se navštívit ORL. Tam jsem dostala ERDOMED, kloktadlo a kapky do nosu. Přetrvává únava a strašný kašel. Po dalších pěti dnech jsem šla na kontrolu. Dostala jsem ještě BISEPTOL 480. Jedná se o silná antibiotika? Je možné, že se mi stav po nich spíše zhoršil? Jsem strašně unavená a je mi po nich špatně. Také se chci zeptat, zda mají tyto léky vliv na antikoncepci Katya. Biseptol mám brát 6 dnů. 2 tabl. po 12ti hodinách. Děkujji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Biseptol jsou antibiotika vhodná a účinná mimo jiné na záněty dýchacích cest. Uvedená dávka je standardní pro normálně rostlé (tj.nad 50 kg) osoby. Nicméně špatně Vám po Biseptolu může být (jako nežádoucí účinek), stejně tak můžete být unavená jak po něm, tak díky probíhajícímu onemocnění, kde na stav únavy bude mít vliv více fdaktorů, například tekutiny - jejich množství a skladba, kvalita stravování (dostatek vitamínů, zejména vitamínu B a C, které si tělo neukládá do zásoby, a přitom zejména vitamín C ve zvýšené míře při zánětech spotřebovává a vitamíny B zase spotřebovává antikoncepce), režim dne. Co se týče vlivu na antikoncepci, v dostupných údajích o přípravku se žádné interakce tohoto typu neuvádějí.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x