Biseptol 480 x mercilon

  • Dotaz od: Michaela Vránová
  • Publikováno: 13.1.2010
  • uLékaře.cz

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda-li ovlivňují antibiotika Biseptol 480mg antikoncepci Mercilon. Má obvodní lékařka mi řekla, že antikoncepci mohu brát dál, ale zda-li mohu mít i pohlavní styk bez obav z otěhotnění mi nesdělila. Předem děkuji

Odpověď odborníka:

Biseptol by neměl mít vliv na ůčinek antikoncepce, z hygienického hlediska bych vám však doporučila, pokud se léčíte na infekci močových cest, sex. styk odložit až po vyléčení infekce (mohla byste nakazit partnera, bakterie nejsou jen v močových cestách, sex. orgány jsou přímo propojené s močovými a také mechanické dráždění při sex.styku vede k překrvení této oblasti a možného zhoršení příznaků). Nebo použijte pro jistotu při styku kondom. Pokud se však léčíte na infekci dýchacích cest nebo jinou - tato opatření neplatí. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jak si poradit s ječným zrnem
Články: Jak si poradit s ječným zrnem
Ječné zrno je pupínek nebo...
10 věcí, které pomohou překonat ranní ztuhlost
Články: 10 věcí, které pomohou překonat ranní ztuhlost
Máte kvůli bolestem problém...
Krevní tlak a pulz: Co jejich hodnoty napoví?
Články: Krevní tlak a pulz: Co jejich hodnoty napoví?
Někdo by si mohl myslet, že...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Zbavte se stresu a zastavte tak atopický ekzém
Články: Zbavte se stresu a zastavte tak atopický ekzém
Stres a atopický ekzém jdou...
Zdravotní tabu, o kterém se nemluví
Články: Zdravotní tabu, o kterém se nemluví
Mnoho z nás netuší, že...
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: