Biseptol alebo doxybene

Uz piaty tyzden ma trapi ranne kaslanie, zelene hlieny z nosa a ranne bolesti v hrdle. Po steroch u ORL lekara mi bola zistena Moraxella (zevraj detska bakteria, ja mam 30 rokov). Citlivost vysla na tetraciklin, teda Doxybene, Sulfoxanol, teda Biseptol. Lekar povedal, ze je jedno, ci si dam Doxybene alebo Biseptol. Je lepsie uzivat Biseptol (trochu mam problem ze nesmiem kysele a moj zivotny styl je taky ze kazde rano stava s citronom, cibulovy caj, vela zeleniny a ovocia - skor raw strava), pri Doxybene tieto obmedzenia nie su. Neviem ci je lepsie v ramci neziaducich ucinkov sa vzdat na tyzden mojho zivotneho stylu alebo si dat Doxybene? Biseptol je setrnejsi k ludskemu telu? Dakujem za odpoved

Odpověď odborníka:

Důležité je, že jsou obě antibiotika na Vaši bakterii účinná. nejlepší by bylo, kdyby Vám vhodné ATB vybral Váš ošetřující lékař podle vašeho celkového stavu. Cibule Biseptolu nevadí, hlavně se tableta nemá kyselým zapíjet a nemá se při užívání sníst kilo citronu nebo jiných citrusů nebo jejich výtažků či šťáv denně. Doxybene se nesmí užívat v těhotenství; jelikož se kumuluje v kostech a zubní sklovině, může poškodit vývoj kostí a zubů plodu. Pokud byste se pro něj rozhodla, nesmíte být během jeho užívání těhotná. Také se nemá užívat s mléčnými výrobky a mlékem nebo vápník obsahujícími ovocnými šťávami, protože to snižuje jeho vstřebávání a potenciálně i účinnost.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x