Biseptol při kojení

Dobrý den, Asi 14 dní mě trápí potíže při močení. Zkusila jsem čaj i volně prodejný lék, který můžu při kojení, ale nic nepomohlo. Mám 5,5 měsíční miminko a stále plně kojím. Lékař mě napsal Biseptol 480mg 2tbl, 2x denně, ale je tam uvedeno, že se při kojení nesmí, bojím se, co by to miminku mohlo udělat. Navíc jsem alergická na ampicilin, tak nevím, zda doktor měl i jinou možnost. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Nejvhodnější antibiotika při kojení jsou penicilinová, ale jestli jste alergická na ampicilin, tak bych ho nepodával. Jiná antibiotika se nedoporučují, ale když není zbytí tak se nedá nic dělat. Můžete ho brát např. pouze 5 dní, když potíže pominou, tak Biseptol vysaďte. Hodně pít, urologický čaj a brusinky. Snad vše dobře dopadne.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: