Biseptol x antikoncepce

Dobrý den , doktorka mi předepsala Biseptol 480.Užívám antikoncepci Mercilon a doktorka mi neřekla nic o učinku,protože jsem se dozvěděla že to snižuje učinost antikoncepce,je možné že učinost antikoncepce je menší ? Děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

dobrý den, může to antikoncepci ovlivnit.předpokládám,že pokud někdo bere antibiotika, je nemocný a pohlavní styk obvykle nemá.pokud by to bylo jinak, užívejte i bariérovou ochranu alespoň 7 dní po dobrání antibiotik.spíše se doporučení vstahuje na penicilinová ATB, což biseptol není.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x