Bisexualita?

Dobrý den , už delší dobu mám jistý problém. Při masturbaci se mi někdy ve představách objeví muži , ani nemusí dojít k ničemu sexuálnímu ( i když někdy ano) , ale už to mě znervozňuje. Často zkoumám vzhled ostatních chlapců a mužů, sleduji, jestli mají svaly apod. Možná to je tím, že takhle zkoumám i sám sebe protože jsem začal posilovat, a porovnávám se s ostatními. I tak jsem z toho nervózní. Měl jsem již vztah se dvěma dívkami, zatím ne sexuální. Ale dívky a ženy mě normálně vzrušují. Krátce po chvíli, co jsem objevil masturbaci ( 15 let) se mi někdy muži v představách objevili, ale s časem to vymizelo a před dvěma měsíci to začalo znova. Do té doby byly mé představy zcela heterosexuální a vše mužné se mi hnusilo, dnes se musím hlavně před a při vyvrcholení soustředit, aby mi tam zas nevlezl chlap. Vše je však jen občasné, někdy to tak neplatí. Stejně z toho mám depresi, že to vůbec musím řešit. Asi něco tedy nebude v pořádku, nebo se jedná jen o nějaké běžné pubertální hormonální výkyvy? V souvislosti s tím bych ještě chtěl podotknout, že mám momentálně permanentní problém s erekcí. Ať se jedná o ranní erekci nebo masturbační, nikdy není úplná. Je to dáno přílišnou masturbací? Myslím si, že jsem si možná vytvořil závislost, poslední dobou je u mě běžná až 3 denně. Děkuji mnohokrát za odpověď.

Odpověď odborníka:

Každý z nás má v sobě složku heterosexuální, a složku homosexuální, i jednoznačně vyhraněný heterosexuál má v sobě homosexuální kousek, jiskřičku, někdy může vzplát - třebas v podobě homoerotických nebo homosexuálních fantasií. Jedna věc, na níž záleží Vaše spokojenost a jistota v sexuální orieantaci, je poměr, v jakém jsou Vaše heterosexuální a homosexuální základy namíchány, jestli 90% : 10%, 100% :0%, nebo třeba obráceně. Druh á věc je, jak dokážete u sebe nomosexuální nebo homoerotickou složku tolerovat, mlže být, že si masturbaci s homosexuálním podtextem docela hezky užikjjete a Vaše homosexuální část bude uspokojena, abyste si v reálu mohl užívat heterosexuální styk s dívkou nebo ženou, může být, že si to natolik vyčítáte, že Vám nepříjemné pocity zkazí psotupně celý sex acelou erotiku. S podobnou nejistotou se v klidu obraťte nejspíš na psychologa, očekávejte několik spíš edesítek konsultací, sexuologa můžete konsultovat rovněž, ale proti psychologům bývají rychlí a poměrně jednoznačnáí, což v případě pochybování je někdy dobré (vyřeší to tzv. za Vás), ale jindy nikoli (může to být poněkud necitlivé a zklamání může pramwniut z prožitku, že Vám nerozumí). Tedy doporučuju psychoterpautickou pči u psychologa a/nebo konsultaci u sexuologa. Dr. Borovanský

MUDr. Vladislav Borovanský
MUDr. Vladislav Borovanský

Specializace: Psychiatrie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Obávaný zánět nosních dutin. Jak se mu bránit?
Články: Obávaný zánět nosních dutin. Jak se mu bránit?
Zánět vedlejších nosních...
Čím nahradit chybějící zub?
Články: Čím nahradit chybějící zub?
Mezera po zubu narušuje...
Biopsie kostní dřeně
Články: Biopsie kostní dřeně
Biopsie kostní dřeně je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: