Blest nohy

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat na názor či radu. Mám problém s pravou nohou, nejdříve to byly pocity v lýtku, takové lehké mravenčení až k nártu, potom se to uklidnilo, ale venku při pocitu chladna se vrátila citlivost do stehna(uprostřed), v teple je to lepší. Nyní mám problém že cítím větší citlivost ve stehně, někdy to cestuje na pravou stranu stehna, cítím to někdy v třísle a někdy pociťuji lehký tah k lýtku. Teď se mi k tomu přidala občasná bolest kloubu a lehce i zad.Noha není oteklá ani bolestivá, cítím spíše takový tupý tlak a někdy mi tam pukne nebo zaškubne.Na pohmat stehno není bolestivé, jen lehká citlivost v místě(jakoby nervy). Antikoncepci jsem nikdy nebrala, neberu ani jiné léky, je mi 27 let.. Byla jsem u obvodní, ale ta mi napsala jen magnézium a na nohu se ani nepodívala, říkala že všechna vyšetření mám v pořádku, takže když to do 2-3 týdnů nepřejde, pošle mě na ortopedii. Tím vyšetřením myslela, že jsem byla v létě na kardio vyšetření kvůli problémům s hrudní páteří. Brali mi krev, sono srdce, 24h Holtr, v listopadu jsem byla na zátěžovém ekg a rtg plic a srdce. Vše v pořádku. Proto bych se chtěla zeptat jestli mám mít obyvy ze zánětu žil a nebo se spíše mám uklidnit, když zátěžové ekg dopadlo dobře.Nebo jestli je to projev většího žilního onemocnění.Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Hanko! Podle toho jak vaše potíže popisujete se domnívám, že se jedná o problém s bederní páteří, který by měl být řešen ve spolupráci s ortopedem nebo neurologem. Pokud se obáváte žilní trombózy, interní vyšetření provedená v létě už v tomto případě nemají vypovídací hodnotu, záleží nejvíce na klinickém vyšetření, které by měl provést praktický lékař nebo internista. Pokud se vaše potíže nelepší neváhejte se znovu obrátit na vaší praktickou lékařku.

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: