Blokáda kolene

Dobrý den, jsem po distorzi kolene při sportu a moje léčba probíhala tak, že mi byl udělán rentgen, který byl v pořádku. Dostala jsem dlouhou fixační ortézu a francouzké berle. Po týdnu od úrazu mi byla punkcí vytažena krev z kolene. A po čtyřech týdnech mi byla sundána ortézu a nadále jsem měla rehabilitovat. Žádná jiná vyšetření mi dělána nebyla. Nyní je to 7 týdnů od úrazu a moje koleno je na tom tak, že ho ohnu na 85 stupňů, dále mne to zatím nepustí ( začínala jsem na 55 stupních) a koleno protnu jen v leže a v sedě, ale pokud si stoupnu koleno se automaticky pokrčí. Mám názory dvou lékařů a ty se liší. Jeden mi řekl, že po 7 týdnech od úrazu měla koleno normálně ohýbat a narovnat a že je tedy v koleni blokáda a je nutná artoskopie a druhý mi tvrdí, že je to normální průběh a že po fixaci kolene je to běh na dlouhou trať než se koleno plně rozhýbe. Já tedy nevím a jsem z toho docela zoufalá. Proto hledám další názor. Koleno nijak nebolí, při cvičení mě to táhne na vnitřní straně kolene a přes ten tah se nedostanu. Děkuji moc za radu

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Léčebný postup je v pořádku. Postupujeme stejně. Po sejmutí ortézy trvá obvykle minimálně stejnou dobu , než se koleno rozhýbe. Pokud koleno propnete a nemůže pouze ohnout více jak 90 stupnů a pokud nemáte výpotek je málo pravděpodobné postižení menisku . V tomto případě by měla arthroskpie význam . Závěr :pokračoval bych v RHB minimálně ještě 2-3 týdny, než bych uvažoval o arthroskopii.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: