Blokla pater

dobry den.v srpnu jsem mel uraz na kole.narazil jsem si o riditka hrudnik.nasledujici rtg.nezjistil zadnou zlomeninu.tak jsem jenom dochazel na odsavani hlenu z pohmozd.mista.zhruba zacatkem listopadu mi zacaly mravencit konce prstu a 24.11 rano kdyz jsem chtel vstanout se zacala silene tocit hlava a zacal jsem zvracet.po prevozu mi udelali ct mozku kde bylo zjisteno mensi nedokrveni.dalsi kontrol.ct bylo negativni.bohuzel od te osudne motanice me zacaly silene bolet zada chromnout leva ruka vse se semnou houpalo rozostreny zrak pri ulehnuti toceni hlavy pri vstanuti taky.i pres me upozorneni ze me chromne leva ruka boli zada a vsechno se houpe jsem byl 4.12. prousten domu.pro pani primarku bylo dostacujici k propusteni to ze mam pruchudne krkavvice.magneticka rezonance neprokazala poskozeni mozku,prokazala degenerativni zmeny na c pateri v useku c4-7 zuzeni pater. kanalu v useku c5-7 je jimi imprimovana micha.micha je normalni sire. k neurologovi jsem byl objednan az na 23.3.ruka mi prestala chromnout zada prestaly bolet.zaclo me pichat v ramene mezi levou lopatkou a pateri jak kdybych mel kudlu.tlaky do hlavy rozostrene videni.tak to trva az do dnes. a to jsem si vybehal kapacky, magnety, napravovace, cviceni. dvakrat napravovac na radu manzelky, vse marne.ty potize jsou nepolevujici spis naopak.malo spim beru prasky na spani.nejblizzsi vystreni v neurol.amb Zlin 14.4. pak az 26.5. neurochir. MEP A SSEP Zlin. chci se zeptat jestli vyloucit jeste jedno objednani u napravovace,davakrat mi nepomohl.nebo mi nezbyva nez vydrzet az do toho Zlina. zajimal by mne vas nazor na mou situaci.predem dekuji Petr

Odpověď odborníka:

Dobrý den pane Petře. Průběh může odpovídat i následkům úrazu, ale také zde již přímá souvislost nemusí být a může jít i o kombinaci problémů. Provedená popsaná vyšetření vyloučily nějakou přímou příčinu na mozku a krční míše- krvácení, zhmoždění, zúžení přívodných tepen mozku jako příčinu zhoršeného prokrvení, útlak míchy nervového kořene. To vše je důležité. Z praxe víme, že po takovém nárazu dojde k funkčním změnám- hl blokádám v oblasti krční páteře a postupně i dále na pohybovém aparátu i vzdáleně. Ty nejsou vidět na zobrazovacích vyšetření. Lze je nález a odstraňovat technikami manuální, myoskeletární medicíny. Píšete, že jste byl 2x u „napravovače“., který se patrně tyto změny pokoušel řešit. Nevím, ale kdo to byl. Měl by to lékař, který tyto techniky ovládá a zároveň si vyšetří celý Váš stav, včetně neurologického nálezu a posoudí, zda nalezené blokády mohou vyvolávat Vaše potíže a zjištěné změny. Tedy nejlépe některý neurolog, který provádí i tato ošetření a léčení. Určitě ne jen fyzioterapeut, masér, nebo jen léčitel. Opakované závratě mohou být také způsobeny i blokádou horní krční páteře. Také se mohou podílet i změny v oblasti ucha, např i typu polohové závrati, která se léčí speciálními manévry. Jedná se o častý problém např i po pádech, otřesech, ale jen základní ORl, neurologické vyšetření nebo zobrazovací vyšetření jej neodhlaí. Musí se rozšířit o tzv Dix Hallpikův manévr. Navedení na tuto diagnosu jsou závratě při předklonu, nebo položení se na jeden bok, otočením na lůžku. Zdravím dr. Šigut

prim. MUDr. Vladimír Šigut
prim. MUDr. Vladimír Šigut

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologické odd a iktové centrum nemocnice Krnov,
Ambulance neurologie a myoskeletární medicíny Krnov

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: