Bodavá bolest v konečníku

Anální fisury Dobrý den, je mi 27 let, měřím 190 cm a vážím 95 Kg. (Praha.) Zhruba před 8 roky v 19 letech sem poprvé ucítil silnou bodavou bolest na vnitřní stěně konečníku která v průběhu několika hodin ustoupila. Domníval jsem se, že je to něco v jídle a nevěnoval tomu pozornost. Tato bolest se poté objevila zase až po zhruba roce a poté ve stále kratším intervalu a bolest byla delší a větší. Začala se objevovat po stolici a nebo při větším fyzickém pohybu. Bolest většinou odezněla pokud jsem se posadil nebo si dřepl na bobek nezřídka však trvala i několik dní. Zašel jsem tedy ke své praktické lékařce (cca před 2 roky), ta po prohlídce rekta konstatovala že mám hemeroidy, předepsala mi k užívání DETRALEX a ráno a večer sklenici otrub rozpuštěných ve vodě a poučila mě o nutnosti dalších změn stravovacích návyků, a životosprávy vůbec, a z mého pohledu proto jelikož je zastánkyní Homeopatické léčby zavrhla variantu ambulantní nebo operativní léčby. Účinky léku jsem pociťoval významně v lepším prokrvení nohou a lepší erekci, bohužel v oblasti bolesti konečníku nebyl efekt tak výrazný. Po cca 3 měsících (2 roky zpátky) jsem byl u doktorky opět a ta potvrdila svoji původní diagnosu. Za další 2 měsíce jsem léky dobral a začal více dbát na stravování, hygienu a začal se vyhýbat situacím které bolest navozovali. Situace se postupně zlepšila a obtíže a bolesti se projevovali velmi málo a když tak jsem je s částečným úspěchem zaháněl pomocí FAKTU. Cca před rokem se však obtíže začali opět projevovat a to mnohem prudčeji. Úporná bolest a píchání často začínají (z mého pohledu) bez jakéhokoliv podnětu. Trvají mnohdy i déle než 3 dny a to i několikrát do měsíce. Často se objevují i krátkodobější bolesti. Před cca 3 měsíci jsem začal pravidelně „zkušebně“ užívat HEMODIN. Přestože jsem začal i jíst „opatrně“ (mnoho ovoce, zeleniny, vlákniny atd…) přesto se problémy dále stupňují. Mám vysoký práh bolesti, u zubaře se umrtvovat nenechávám i když mám pusu rozvrtanou jak Arabský poloostrov a jen tak nějaké bouchnutí mě nebolí, přesto ta bodavá bolest bývá často tak nesnesitelná, že bych skoro křičel a probouzí mě i ze spaní (normálně usnu i za minutu a neprobudí mě ani vrtačka). Posledních 14 dní už mě to dovádí k šílenství dnes jsem si musel prvně vzít léky na bolest. Ke svojí lékařce už s tím jít nechci. Podle mě se jedná spíše o fisuru konečníku nebo kombinaci s hemeroidy, nikoli však jen o hemeroidy. Můžete mi poradit co mám dělat? Na koho se obrátit? Uvažuji, že bych kontaktoval nějakého specialistu za určením diagnózy a nebo PROCTOCLINIC. Děkuji Radek, Praha P.S. Nikdy se u mě prozatím ve stolici ani jinde neobjevila viditelně krev. Nevím, jestli to s tím přímo souvisí ale cca před 10 roky (17-18) jsem vědomě zhubl téměř 30 Kg z 116 na 86 během roku a půl. Pravda je, že sport není také mé hobby.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, popsané obtíže spadají do péče internisty-gastroenterologa, případně chirurga. Obtíže může způsobovat anální fisura nebo zánět v oblasti konečníku nebo hemoroidy, také tam může být třeba cysta apod.

 
Líbí se vám odpověď?
-23 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
bolest | Od: eleni | 5.5.2011 08:47
trapi me uz asi 5 let silne bolesti v konecniku.vetsinou me to budi v noci.Kolonoskopie cista,hemeroidy nemam iperichograf briska a podbriska taky nic.nevim co dal.Beru si mesulid.za jeho pomoci to do 1/2 hod prejde.Bez tablety se to neda vydrzet a nekonci to.Nevim co dal
reagovat
bolest | Od: eleni | 5.5.2011 08:41
trapi me uz asi 5 let silne bolesti v konecniku.vetsinou me to budi v noci.Kolonoskopie cista,hemeroidy nemam iperichograf briska a podbriska taky nic.nevim co dal.Beru si mesulid.za jeho pomoci to do 1/2 hod prejde.Bez tablety se to neda vydrzet a nekonci to.Nevim co dal
reagovat
re:bolest | Od: ales | 11.3.2014 13:12
já mám to samé, párkrát (naposledy včera, proto hledám na internetu) jsem bolestí i omldel, u lékaře mi nic nenašli a jsem podle nich úplně zdravý. Kdyby jste někdo na něco přišel, dejte prosím vědět.. díky A.
reagovat
re:re:bolest | Od: Poradna uLékaře.cz | 12.3.2014 11:37
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosíme Vás, abyste dotaz
zkopíroval a vložila jej přímo do poradny na těchto
stránkách: http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.

V poradně se Vám bude lékař věnovat. Děkujeme
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: