Bodavá bolest v oblasti štítné chrupavky

Dobrý den, asi 6 měsíců mně trápí jednostranná bodavá bolest při polknutí v oblasti štítné chrupavky (je tam taková díra nebo žlábek). Nejdříve se problémy objevovaly občas, proto jsem asi po 3 měsících zašel k doktorovi ORL. Dle vyšetření vše ok. Po cca. 5 měsících to píchá při každém polknutí, začínám stresovat co to je. ORL odeslán na pasáž jícnem a zkušebně ATB bez účinku. Vyšetření ok. Dále odeslán na neurologii, RTG krční páteře ok. Přidává se trnutí prstů ruky na stejné straně jako bodavá bolest krku. Znova stres, ORL, bez nálezu. Krev (nějaké zánětlivé markery, štítná žláza, CRP, mineral.) negativní. Po 6 měsících se přidává trnutí levé části obličeje (pocit zalehlého ucha), ale nervy na poklepání reagují (je to jako by jste byli opření o dlaň ruky a poté tuto dlaň oddělali). Z Neurolog. hlediska prý ok. Paradoxně jsem včera ostranil bodání v krku při polknutí tím, že jsem zachrastil chrupavku ze strany do strany, protože už mně to vážně štvalo, když nemůžete dobře polykat. Funguje to. Dodnes mně při polykání chrupavka nebolí, ale v tom místě je to stále citlivé, při různé poloze hlavy to prostě pořád píchá, ale aspoň už ne při každém polknutí. Na zátylku mám prý neškodnou uzlinu o velikosti 1-1,5cm. Sono vyšetření krku 2x (odstup cca. 3 týdny) prý bezezměn a v pořádku. Doktorka mně nikam už nechce posílat, protože prý to není život ohrožující stav a mám se dát psychicky do kupy. Problém však vznikl v naprosté pohodě na dovolené a ne pod nějakým psychickým tlakem. Ten nastal až teď, kdy nevím kam jít a co dělat. Jo a ještě to v tom místě jako by rezonuje při mluvení. Nemůžu ze sebe vypravit nízké tóny, protože to lechtá v krku a vystřeluje do štítné chrupavky v bodavou jednostrannou bolest. Při hlubokém hlasu v pohodě. Pocitově se mně zdá, že mám pořád horečku, ale nemám ani zvýšenou teplotu. Hlasivky dle ORL jen prosáklé, ale beze změn (prý jen pokryté hustým bílým hlenem). Výsledek ORL = běžte na neurologii, Neurolog = doporučuju opětovnou ORL kontrolu. Obvoďák = běžte do ... Na pravé straně těla je vše ok. Vše se odehrává jen na levé straně těla. Co mám s problémy dělat? Kam jít? Sportoval jsem pravidelně 5x týdně a rád. Teď sedím doma, jsem zdecimovaný a vyčerpaný (spím až 10hodin denně) a modlím se ať se k tomu něco nepřidá a není to nic vážného.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vaše obtíže budou nejspíše kombinací neurologických a psychických příčin. Možná je i účast nějakého chroničtějšího krčního onemocnění. Doporučoval bych proto znovu kompletní vyšetření na neurologii a na ORL. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-11 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Stejný problém jako Petr Bodavá bolest v oblasti štítné chrupavky | Od: Rey | 12.4.2016 17:39
Dobrý den Petře, mám úplně stejný problém (ale spíše než bodavá bolest, tak je tupá), začal jsem to rovnou řešit na ORL, přeposlán na endok. (sono i krevní obraz na štítnou žlázu v pořádku, ale doktorka si všimla, že se mi na krku dělají vrásky, což jsem potvrdil, že v těch místech cítím velice mírný otok, jako kdybych tam měl dvě duše rosolu. Už se mi na ORL dvakrát dívali do krku a nic. Na hmat je to velmi citlivé, nejvíce přesně v prostřed chrupavka si 2 cm pod "ohryzkem". Teď jsem nafasoval antibiotika na měkké tkáně, tak snad to pomůže když ne tak CT. Polykání taky bolí, raději jsem s tím neviklal jako vy ale protáhl to přes spodní čelist a bolí to tedy už jen občas při poklknutí. Jsem nekuřák, pravidelně sportuji, 30 let, alkohol opravdu velice málo, spíše vůbec. Jediný co k tomu řeším je dolní levá sedmička, přesto, že mám chrup v pořádku, tak se mi udělal vlasovitý kaz cca za 4 týdny až ke kořenu (vyvrtán před 9 měsíci, ale mám tam asi i zánět (zde se ale všichni shodují, jak zubař, tak i ORL, že od toho to není. Pak jsem tam měl ještě na levé straně zánět středního ucha před cca 7 měsíci (moje blbost, kotrmelce v moři s mikro dirkou v uchu) a pak ještě jednou před 6 měsíci, z toho zánět trojklaného nervu, ten by to ale taky neměl být, vše už je zaléčené. Jediné co je pravda, že mi občas i ta levá uzlina oteče. Taky fakt nevim a štve mě to, vypadám jak hypouš a nebaví mě jezdit po doktorech. Za radu budu rád, je tam i mail.
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x