Bodave bolesti zaludku

Chtela bych se vas zeptat na muj problem ,uz nekolik mesicu me trapi casta bolest pod hrudni kosti jako horni cast zaludku je to bodava pichlava bolest nekdy rano a vetsinou v noci kdyz spim tak me to vzbudi pak si musim na 10 minut sednout pak me to prejde ,ale ted uz to trva skoro 2 tydny kdy se mi to vraci i pres den ,mivam i nauseu a caste krkani .Nekolik x sem si nemohla ani lehnout na bricho nebot me to neskutecne tlacilo a bolelo .Beru leky salazopyrin en (sulfasalazina)na psoriazni artritidu ktera se mi objevila po porodu pred 3 lety uz 3 roky beru leky ,ale pred 5-6 mesici jsem zmenila z metotrexathu na sulfasalazina 2xdenne.Nekdy se mi objevuji arytmie .Prakticky lekar mi predepsal omeprazol na mesic a pokud se nezmeni ma situace tak gastrskopii ,myslite ,ze muj problem muze byt vyvolan lekem proti artritide nebot se zacinam stresovat ,mivam i caste prujmy vzdy jsem brala ochranu na zaludek pred uzitim prasku lansoprazol 15 mg.Pred mesicem jsem ,ale musela uzivat i 10 dni antibiotiko doxycilin na chlamydii.Jinak mi je 36 let .Co myslite mi zpusobuje tyhle zaludecni problemy nekdy i jako by se mi vracely stavy ,ale jen takovy pocit .Dekuji za odpoved preji prijemny zbytek dne

Odpověď odborníka:

Vážená paní Simono, sulfasalazin může vyvolat zažívací potíže a bolesti břicha. Doporučuji Vám podstoupit plánovanou endoskopii horní části zažívací trubice a podle nálezu se domluvit s gastroenterologem na dalším postupu. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: