Bodnutí hmyzem

Včera me kousl nejspíše nejaky hmyz a do dneska se mi udělal červený flek a otok. Stejný mam na boku a na noze( na všech místech je vidět nepatrné bodnutí). Zkusila jsem fenistil a zároveň i zirtec. Nemyslím si ze jsem alergik. Myslíte ze byste mi mohli poradit, zda stačí ledovat nebo radeji vyhledat lékaře? Je to nepříjemný pocit. Dekuji!

Odpověď odborníka:

Nejspíše se jedná o alergickou reakci po bodnutí hmyzem. Doporučila bych vám postižená místa chladit a nadále aplikovat fenistil gel a užívat zyrtec. V případě, pokud se zarudnutí do 2 dnů nezlepší, popřípadě se objeví zvýšená teplota nebo zimnice, měla byste vyhledat PL. S pozdravem Jana Harnová

MUDr. Jana Harnová
MUDr. Jana Harnová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Štipnutí hmyzem | Od: Denisa | 8.8.2016 12:57
Dobrý den , štíplo mě něco do
stehna moje Obvodačka mi
napsla Dithiaden žadouci
přiznaky mdloba, halucinace,
panika, třes chvění, malatnost ,
flek se pomalu stráci
A ten druhy dotaz beru na noc
betmigu a minirin na močoví
cesty muže to i stím slouviset
děkuji za odpověd
reagovat
re:Štipnutí hmyzem | Od: uLékaře | 8.8.2016 14:29
Dobrý den,
děkujeme za dotaz. Aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopírovala a vložila přímo do poradny na těchto
stránkách: http://www.ulekare.cz/poradna.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: