Bodnutí hřebíkem

Mám veliký strach mám 15 let a před 14 dni sem se bodnul o hřebík. Jsem očkovaný proti tetanu ale to bodnutí se stalo na chalupě. Chatu máme od nejbližších hranic Polska 30 Km. U nás v lesech kterými je chata obklopena lišky a podobně očkovali proti vzkeklině ale chtěl jsem se zeptat je možné že by na ten hřebík mohla liška naslintat ? A náhodou tam třeba tu nemoc přenést (vzteklinu) ? když je to 30 km od Polska ale jak říkam okolo naší chalupy bylo rozsáhlé očkování. tak jen se ptám. Děkuji předem mc za odpověd a krásný večer.

Odpověď odborníka:

Josefe, pravděpodobnost přenosu vztekliny z hřebíku by byla více než raritní. Spíše vám hrozí infekce v místě píchnutí, proto pokud by bylomísto začervenalé, navštivte praktického lékaře. Doporučuji se s problémem také svěřit rodičům.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: