Bodnutí vosou

Bodla me vosa pod kolenem a uz 3 dny mam otok, boli to pri chuzi a na omak...dekuji za radu..Lukas

Odpověď odborníka:

Lukáši,
někdy po bodnutí může dojít k výraznější místní reakci dané vyšší aktivitou imunitního systému. Velmi vhodné by bylo místo pravidelně ledovat, na pár dní nasadit antihistaminika (léky proti alergii- xyzal, zodac, aerius, zenaro...) a pokud se stav nebude postupně lepšit, navštívit praktického lékaře.
S pozdravem

MUDr. Jiří Martinů
MUDr. Jiří Martinů

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: