Bolák mezi dvojkou a trojkou dole

Nejprve bylo místo citlivé-vypadalo to jako váček. Rostlo tak 14dní,pak stejné.K lékaři až po 2měs.,ten dal asi omylem pastu místo gelu Curasept - mazala i čistila a žádná změna.Po zmáčknutí bolí-v klidu jen minimálně. Jsem po infektu (Penicilin), ale mám stále zvýšené CRP-17. Mám strach, jestli to není rakovina. Jak mám postupovat?Chci zkusit požádat svou zubařku o doporučení na zubní kliniku. Velice děkuji za odpověď! H.M.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, s velkou pravděpodobností se jedná o vazivovitý útvar vznikající spontánně nebo následkem dráždění. Bohužel pokud se jedná o tuto diagnozu, tak útvar sám nezmizí. Bude se muset chirurgicky odstranit, při čemž se vždy posílá odebraná část do laboratoře. Ve Vašem případě to bude spíše jen "z povinnosti", aby mohli všichni klidně spát. Pravděpodobnost, že by to bylo něco "špatného" nevidím vysokou, přesto je třeba zajít ke svému zubnímu lékaři, on Vás napíše žádanku na stomatochirurgii, kde se problémem poperou. S pozdravem

MDDr. Stanislav Kárník
MDDr. Stanislav Kárník

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Soukromá praxe MDDr. Maxima Komleva, zubní lékař 

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: