Bolavé a oteklé achilovky -rentgen v pořádku

Mám problém známá má oteklé a bolavé achilovky po ránu než nohy rozchodí je to hrozna bolest která trvá už více jak týden .má zaměstnání celý den na nohou .rentgen byl ok .když nohy stahne je to ještě horší poradíte prosím ,ale je pravda že ještě čeká na výsledky z krve.

Odpověď odborníka:

Většinou se jedná o úponovou entezopatii Achilovy šlachy v místě přechodu na patní kost jako následek přetížení končetiny. Vhodné vyšetření šlachy a úponu, kromě provedeného rtg snímku i provedená vyšetření diagnostickým ultrazvukem k vyloučení případně možných zánětlivých změn v pochvě šlachy. Vhodné omezení zátěže, při značných potížích i znehybnění, zklidnění v sádrovém obvaze s následnou aplikací pohybové a fyzikální léčby na rehabilitaci. Současně krátkodobá aplikace léků typu Ibuprofenu, Ibalginu. Jinak dle ordinace vašeho ortopeda.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: