Bolavé koleno při chůzi nebo stání

Dobrý den, léčím se již několik let s artrozou kolen. Před 2 roky jsem si nechal do obou kolen dát kmenové buňky u Dr. Lukáče a artroza se snížila z pokročilého 3. stupně na 2. Protože kolena ještě trochu bolela zašel jsem na ortopedii v Kladně, tam mi do levého kolena dali během krátké doby několik opichů a mazámí za 1100.- a když se bolest nelepšila, navrhli mi umělý kloub, ale s tím nesouhlasím, je to moc brzy a mám 2. stupeň. Teď už nemohu skoro vůbec chodit ani stát a nad čéčkou levého kolena se mi udělala velká boule přez stehno, když jí pomačkávám, vypadá to, jako by byla plná gelu. Co s tím mám dělat, když se objednám na jinou ortopedii, příjdu na řadu až za 2 měsíce a je to intenzivní ostrá bolest. Děkuji za odpověď Jaroslav.

Odpověď odborníka:

Zatím nástřik kortikoidem do kolena, intensivní péče na rehabilitaci, fyzikální léčba, vhodné i lázeňské léčení. Magnetická rezonance by mohla snad ještě upřesnit nález struktury kloubní chrupavky a artrotických změn a umožnila by se zamyslet nad smyslem artroskopického ošetření nerovností kloubní chrupavky - shaving. Výsledek, ale ani zde není trvalý. Pokud, ale tato opatření nepovedou k efektu je opravdu na místě zvažovat náhradu kloubu endoprotézou.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x