Bolavý zub a patro

Dobrý den, asi před dvěma měsíci jsem byla u zubaře s tím, že mám velmi citlivý jeden zub. Jednalo se o horní zub vpravo těsně před moudrakem (ktery jeste nemam). Lékar zjistil, že se mi kousek přední stěny zubu u dasne odloupl a dal tam výplň. Při tomto zákroku mi píchl injekci. Celý zub zrentgenoval a řekl že zde žádný žádný zánět není. Po odezneni injekce začala bolest. Tuto bolest mam do dnes. Není pravidelna, nemívám ji každý den pořád. A když, tak po Ibalginu odezni. Chci se zeptat, zda by se nemohlo jednat o porušení nervu, jelikož mě bolí někdy i prava strana jazyku. A navíc mám trochu otekle horní patro už skoro jakoby do krku. Když tam "macknu" jazykem tak je to citlive až mírně bolestivé. Jazyk občas trochu brní a trochu bolí. Bohužel k lekari se dalsi dva týdny nedostanu. Děkuji za názor.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bolest zubu může být způsobená mnoha příčinami a nemusí se hned jednat o zánět dřeně. Pokud však bolest trvá dlouhodobě, je nutné vyšetření a ošetření zubním lékařem. Bolest patra a brnění jazyka by mohlo značit mimojiné poranění nervu po injekční anestezii - vzhledem k Vaší anamnéze, kdy uvádíte aplikaci anestezie, nicméně také zde je nutné komplexnější vyšetření a stanovení diagnozy.

MDDr. Ivana Justová
MDDr. Ivana Justová

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Zubní ordinace Dr. Justové v Plzni

Poradna uLékaře.cz

Nečekejte a poraďte se ihned s naším lékařem!

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x