Bolerioza

Dobrý den. V úterý mi po týdenních bolestech svalů, kloubů nebyla prokázána ale ani vyloučená nákaza Bolérií. Na doporučení mého lékeře užívám Doxihexal na tři týdny.Kousnutí klíštětem na přelomu září a října. Je možné úplné vyléčení. Když ano za jakých podmínek. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Přemysle, dle nových doporučení je lépe léčbu protáhnout na 4 až 6 týdnů. To jestli se ovšem borrliová infekce vyléčí není jisté nikdy. Bakterie borrelie je bohužel nesmírně inteligentní bakterie, disponující mnoha mechanismy, které mohou imunitní systém oklamat. Doporučení je dostatečně přeléčit a maximálně se snažit udržovat imunitní systém v co nejlepší kondici - zdravá strava, dostatek kvalitních vitamínů, dostatek odpočinku, atd.

MUDr. Roman Špaček
MUDr. Roman Špaček

Specializace: Lymská borelióza a chronická infekční onemocnění
Pracoviště: BCL clinic s.r.o., Luhačovice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: