Boles kyčle

Dobrý den jsem po zlomenine stehenni kosty (cca.3,5mesice) mam v noze nitrodřenový hřeb,kost mam skoro srostlou a chodim uz bez berlí(cca.20dní)chodil jsem bez problemu az vcera me pri chuzi jak by škublo v kyčli a to se mi stava asi pri kazdem 20 kroku zkousel jsem kycel rozhybavat jak jen jde nahoru do stran aj. ale bez bolesti .boly to jen obcas pri chuzi nebo prudkem pohybu nemuzete prosim vas poradit cim to muze byt?A myslite ze to prestane? jsem mlady 15let a mam strach ze se to nespravy.Predem dekuji za vas cas a krasný den přeje Martin(15let)

Odpověď odborníka:

S největší pravděpodobností se nebude jednat o nic vážného. Někdy se může stát, že při postupném zatěžování může dojít k mírnému posunu hřebu v ose, který by mohl v oblasri velkého chocholíku v kýčli mírhě zatlačit na kolem funkční svalstvo. Dnes jsou ale i tyto příčiny vyjímečné při aplikaci tak zv. zajistěného hřebu. Nejlépe uděláte, když si zajdete na kontrolu k lékaři, kde jste byl operován, zhoroiví se kontrolní rtg snímek a kýčel a končetina se vyšetří. Zatím do kontroly bych zátěž končetiíny omezil.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x