Boles steheního svalu a kyčle

Pane doktore, minulý týden v pondlělí se mi stala taková nemilá věc.Hraji futsal,abych vše s předstihem uvedl. Měli jsme trénink cca 30 min. a dali jsme si 10 min. nucenou pauzu a potom jsme stříleli na bránu.Před tréninkem jsme se rozehříli běháním a různými cviky , ale po již zmiňované pauze jsem se neprotáhl a při střele mi píchlo ( bylo slyšet i prasknutí ) v horní části stehna.Byla to prudká bolest.Druhý den jsem šel k lékaři ,byl jsem poslán na RTG ,zlomeného nic není.Mám ledovat a být bez pohybu.Zatím však bolest neustupuje ,ba naopak se přesunula z již zmiňováné části stehna do kyčelního kloubu.Bolí to především při vatáčení nohy ( špičky ) do strany.Nevíte prosím o co se může jednat.Ošetřující lékař mi nechtěl udělat ani ultrazvuk,že je to zbytečné. Předem díky za odpověď.

Odpověď odborníka:

Jedná se zřejmě o partiální rupturu oblasti čtyřhlavého svalu, ke kterému došlo po prudkém pohybu ve ztuhlém svalu,
UZ vyšetření je nutné, bychom posoudili rozsah ruptury
jinak je nutný klidový režim minimálně 6 týdnů, je třeba naložit bandáž na stehno s provést kompresi svalu, jako prostředek ke snížení bolesti

MUDr. Josef Mráček
MUDr. Josef Mráček

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: Orthopedia s.r.o

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x